Online Users HEY THERE STALKER! WELCOME TO MY BLOG PAGE. IF YOUR CREEPING ON MY PAGE HOPE YOU FIND WHAT YOUR LOOKING FOR. LOL !

13 October 2012

MAAF

Assalamualaikum to all reader..Thanks kepada yang sudi luangkan masa menghadap blog berat saya ni. Actually saya memang dah lama gila tak buang masa untuk update blog ni..Dah bersawang dah pon. Alahaii.. Ada juga follower yang dok bertanya "Tak ada new story ke update kt blog?" New story tu memang lah ada tapi nk men-story tu yang malas. Hehe..

Oke kali ni saya tetiba rasa macam rajin pula nk update new entry. Itu pon ada sebab2 yang memaksa. Maksud saya mungkin dengan melalui blog ni masalah tu akan settle. Actually saya sendiri tak tau dari mane nak mulakan. Ngan keadaan yang sebenarnya tak mengizinkan, assignment, projek betimbun, terpaksa juga spend time untuk settlekan isu yang tak sudah2 ni. Kalau boleh lepas ni saya dah malas nak pikir pasal mende ni lagi. Hope semua yang ada kena mengena boleh faham dan tak ada lagi yang SALAH FAHAM.

Ramai yang dah tahu kan baru-baru ni saya ada krisis besar ngan senior-senior saya hanya pasal design t-shirt untuk Archiday nanti? HAHAHAH! memalukan betol la.. Sebenarnya saya cuma tak puas hati ngan sorang senior ni ja. Rasa macam nak je mention nama dia tapi tak payah la kot. Biarlah dia sendiri yang terasa. Saya tahu sekarang ni ramai senior2 DSB yang tak puas hati dengan saya pasal isu tu. So kat sini saya nak semua orang tahu cerita sebenar. 

Mungkin ramai senior2  ingat saya pon sama macam junior2 lain yang sibok nak bangkang pasal design & pilihan warna t-shirt yang senior sem 6 dh buat..KAN?? Betol tak senior2 saya yang comel dan kacak2 semua?Korang mesti tak puas hati ngan saya pasal mende ni kan?? Sumpah Dengan nama Allah saya siket pon tak kesah ngan apa yang diaorg dah tetapkan. Sebelum ni ada ke saya sibuk masuk campur pasal warna t-shirt tu? ADA TAK abang Pengerusi? tak ada kan? Haaa oke ini yang saya nak semua orang tahu ni, actually saya mula  masuk campur bile ada sorang senior ni tetiba nak cakap kasar-kasar dengan kawan saya. Padehal kawan saya tu dah tanya baik2 kot. Soalan dia just "Tak jadi ea pilih warna merah?" Haa lebih kurang gitu la soalan dia. Soalan tu korang rasa kurang ajar tak sampai senior tu bleh nak jawab tengking2? Kalau ye pon tak puas hati ngan junior lain, tak payah la dengan semua junior dia nk kurang ajar. Memanglah kita orang ni budak2 lagi tapi agak2 la kan.. Orang lain pon ade hati & prasaan. Start tu la saya mula banyak bunyik sampai naik comment yg lebih kurang mcm ni "lain kali kalau tak boleh warna lain tak payah la gatal2 pegi post contoh gambar baju warna merah." Haa betol la ape saya cakap. Sape suruh post sample gamba baju pilihan warna junior kt wall group kalau dah tahu warna tu dorang tak suke? Bila junior2 dah semakin berkenan dengan warna merah tu baru si senior2 ni ckp dh tak boleh pilih warna lain selain warna kelabu. Maybe ramai senior yang tak tau pasal gamba t-shirt warna merah tu sbb diaorg dah delete. Kepada senior yang gi post sample gambar tu, awak tahu tak disebabkan gambar baju kaler merah yg awak post tu la keadaan ni jadi makin rumit tau dak? Actually saya sendiri pon x berapa berkenan sangat ngan warna merah sebab ramai sangat org dah pakai. Yang excited nk sangat warna merah ni budak2 class saya la kot sampai ada mulut yang terlepas cakap "Warna kelabu hodoh" "Tak ada seni"..Jujur oke saya siket pon tak ada niat nak backup kawan2 saya yang dh cakap lepas ni. Kalau betol korang tak puas hati ngn junior2 macam ni, korang saiko je la diaorg. Tak perlu kot nk kecoh sampai satu poli tahu. Makin memburukkan keadaan je ade lah. 

Pastu satu lagi sebab yang senior2 tak puas hati ngan saya mesti pasal tweet ni kan??


Tweet ni telah di printscreen oleh sorang senior yang saya tak puas hati tu lah  then dia pi post kt wall group konon nak kasi semua senior lain tengok..  Errr.. Oke kalau korang nak tahu, saya update tweet ni pasal ade beberapa org senior yang saje bahan & gosip2 kan saya ngan sorang senior sem 6. Saya ngn mamat tu xde pape2 pon tp dorang bleh nk bahan2. So nk lepas geram punya pasal, saya tweet la kt twitter. Yang si senior yang gi kecoh pasal tweet ni plak bleh pikir saya tak puas hati pasal dia punya t-shirt! Padahal tweet ni saya update 11oct kot. Time saya krisis ngan diaorg tu berlaku 12oct..btol tak wahai senior2 ku sayang?? Yang mana senior2 yang tak tau cerita sebenar pon dah terasa & sentap ingt saya hampehkan diaorg. Padahal tweet ni langsung tak ada kene mengena dengan Archiday! So please jangan salah faham. Rasenya sekarang si senior yg dok kecoh pasal tweet saya ni kt semua senior lain mesti puas hati gila dah dpt buruk2kan nama saya.. KAN??? Betol tak Farhan Ahmad? Haishh tgk..dh termention jugak nama beliau. Pastu dah tahu dia dh salah faham & dah buruk2kn nama org , bkn reti nak mintak maaf ka hape. Ego sangat! 

Rasanya itu je kot yang saya nak semua org tahu. Lagi sekali, please senior2 yang lain tlg jangan salah faham. Kalau betol saya ada tersalah cakap, terkasar, saya mintak maaf banyak2. Saya tahu sampai sekarang ramai lagi senior yg sebut2 nama saya sebab tak puas hati..Betol tak? Korang dok kutok2, caci maki saya blakang2 pon tak guna dah kot kalau korang tak tahu cerita sebenar. Semua masalah boleh settle baik. Tak perlu dah nak bangkitkan lagi hal ni. Saya hormat orang kalau orang tu boleh hormat saya. Macam tu jugak dengan korang..Kan? Kalau rasa orang tu salah, tegur je dengan cara yang betol. Dengan cara kite menegur itu lah menggambarkan tahap mana kematangan diri kita. So korang rasa korang matang ke x?

Oke lah..Dikesempatan ni, saya mewakili junior2 lain termasuk junior yg dah terlepas cakap tu ingin mohon beribu-ribu maaf kepada semua senior especially senior2 semester 6. Mungkin betol kata korang, kami ni junior tak matang lagi. Archiday pon belom penah lalui tapi dah banyak sangat songeh, complain itu ini macam budak2.One day nnti kiteorang pon akan handle program ni & akan hadapi ngn macam2 hal.. So hope korang maafkanlah kami semua k. Setiap orang ada kekurangannya masing2. Tak ada yang sempurna dan tak ada yang dapat lari dari kesalahan.

Oke that all..Thanks lagi sekali kpd senior2 yang sudi baca bebelan saya ni sampai habis. Hope archiday nanti berjalan dengan sempurna dan tak kan ada lagi berlaku apa-apa krisis antara junior & senior. Kita belajar satu poli, satu jabatan, satu bangunan, saling memerlukan satu sama lain so tak ada gananya kalau nak bermusuh sama2 sendiri. Kan kan? K lah...lepas ni terpulang korang lah yee nk bengang ngan saya lagi ke, ape ke, yang penting saya dah mintak maaf kat semua dgn hati yang terbuka. Assalamualaikum =)


E.R.A.T



2 comments :

Alysha Syahirah said...

lama myepi murni... btw.. sabow lah....

Zurieka said...

Nice blog..do visit my website..
www.zurieka.com